BURO VENTURES .
Harald Roine

Slik nådde klinikken våre 100.000 personer og fikk 2X flere pasienter

Hvilken effekt hadde det hatt på deres klinikk om dere kunne nå 100.000 personer med budskapet om at dere kunne fikse vonde tenner, eller det spesifikke problemet de har?

Vi gjorde nettopp det for en klinikk og de får nå 2X flere pasienter i mnd.

Er dere den neste?

I denne casen vil du lære nøyaktig hvordan vi hjalp en tannklinikk å nå mer enn 100.000 personer, få brandet deres sett over en million ganger, og doblet flyten av nye pasienter.

Som en markedsfører ser jeg store problemer med måten klinikker markedsfører deres tjenester for å tiltrekke nye pasienter.

De fleste har ikke et ordentlig system på det.

Dette er ikke for overraskende, ettersom det er noe de fleste klinikker mangler. De fleste tannleger, som deg, er eksperter på å hjelpe pasienter etter de har gått inn døren til klinikken deres, ikke det å få dem INN.

Dette er hvor vi hjalp en tannklinikk i Oslo nå over 100.000 personer og ble sett over 1 million ganger:

Det hele startet når en venn av meg spurte om jeg gjorde markedsføring som en konsulent. Ettersom det var noe jeg var interessert i ble jeg henvist til en av kameratene hans, en som var eier av egen tannklinikk i nærområdet mitt.

Etter en rask prat med Erik bestemte vi oss hvor hvordan jeg kunne hjelpe klinikken deres.

Som markedsfører og digital gründer var jeg overrasket over at de ikke noen strategi på plass for å få nye kunder inn døra. 

Det vi gjorde for å blåse opp resultatet av det hele var at vi fokuserte på ett enkelt problem målgruppen hadde. Tenner gjør vondt, og det fokuserte vi på.

Etter litt sparring gjorde vi følgende:

– Lagde en søkeord-kampanje på Google mot søkeord relatert til vonde tenner.

– Skrev en artikkel rundt temaet. Artikkelen var bygget opp som en selv-diagnoserende guide, som anbefalte folk å nå ut til klinikken dersom de hadde noen av symptomene. 

– Kjørte en brand-awareness kampanje på Facebook for artikkelen, målrettet mot en alle i en 2-3km radius rundt klinikken.

Etter kun 8.000NOK i annonsebudsjett hadde klinikken fått nye pasienter til en verdi over 200.000NOK

Eieren av klinikken var så fornøyd med resultatet at han utvidet samarbeidet, og siden det har vi brukt samme rammeverk og bygget ut med 4 nye kampanjer og artikler. 

Under samarbeidet nådde kampanjene 100.000 personer, og eksponert over 1 million ganger; 1.060.024 ganger for å være nøyaktig.

Alt vi gjorde var å implementere en strategisk plan hvor vi:

1) Identifiserte et problem målgruppen har

2) Lagde innhold skreddersydd det problemet

3) Satte opp gode markedsførings-kampanjer som posisjonerte klinikken med autoritet og som hjelpende.

Ønsker du at vi implementerer samme strategi for deres klinikk?

Fyll ut skjema under! La oss ta en uforpliktende prat.

Harald Roine

Med oss vil du kunne få 20-30 nye pasienter hver måned, interessert?

Fyll ut skjema under for å avtale en 15 minutters uforpliktende samtale hvor vi kartlegger om vi kan hjelpe din klinikk å øke kundeflyten.

@ Oslo, Norge

error: